CANKARJEVO  TEKMOVANJE

V torek, 11. 12. 2018 je bilo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje.

Udeležilo se ga je 24 učencev od 4. do 9. razreda. Naslov letošnjega tekmovanja je bil Dediščina identitete in  je bil izbran v povezavi  z Evropskim letom kulturne dediščine, katere slogan je Naša dediščina: kjer preteklost sreča sedanjost.

Učenci 4. in 5. razreda so prebrali knjigo Toneta Seliškarja, se pogovarjali in poustvarjali na temo Pravi prijatelj je vedno tam, kamor si ne upaš sam.

Izhodišče za pogovor in pisanje na temo Kako je obarvana pustolovščina odraščanja so učenci 6. in 7. razreda iskali v knjigah Avtobus ob treh Nataše Konc Lorenzutti in Prežihovih Solzicah.

Učenci 8. in 9. razreda so za šolsko tekmovanje ob temi Kako dolgo je lahko življenje kita na plaži prebrali knjigo Vinka Möderndorferja Kit na plaži,  ob kateri so se srečali z izkušnjo drugačnosti.  Za tekmovanje na območni ravni pa bo potrebno prebrati še knjigo Ivana Cankarja Moje življenje.

Na šolskem tekmovanju so najboljše rezultate dosegli naslednji učenci:

Tobija Lesjak iz 4. razreda, Lara Lina Ignjatovič in Tina Zalokar iz 5. razreda, Eva Dren iz 6. razreda, med sedmošolci sta najboljša spisa napisala Filip Cmok in Živa Ina Drev, Lev Kolar je dobil največ točk za svoj spis med osmošolci in s kar 44 točkami od možnih 50 je bil ocenjen spis devetošolke Janje Šolinc, ki se  bo 23. januarja  udeležila območnega tekmovanja  v Mozirju.

Share on Facebook