Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Uvrstitev Teatra (nade)budnih na regijsko srečanje gledaliških skupin

Teater (nade)budnih se je s predstavo Biti mlad je za…! uvrstil na regijsko srečanje gledaliških skupin, ki bo 11. maja v Radečah.

Teater (nade)budnih že več kot 10 let deluje na OŠ Franja Malgaja Šentjur. Želimo, da postane del malgajevske tradicije in da se bodo malgajevci s ponosom spominjali let, ko so bili del njega. V Teatru (nade)budnih se vsako leto zberejo učenci, ki jim je blizu gledališka umetnost, in ne samo to, vanj sprejmemo “budne” – torej tiste, ki znajo opazovati svet okrog sebe, se nanj odzvati, hkrati pa budijo “nado” v tem tako čudnem in zmedenem svetu.

Predstava Biti mlad je za…! je že 7. predstava Teatra (nade)budnih, ki se ji je uspelo uvrstiti na regijsko srečanje gledaliških skupin, kar 4-krat pa smo že uvrstili na državno srečanje gledaliških skupin Slovenije.

Največji uspehi našega teatra:

2012 – Rekel je da bo pesnik (ugledališčena poezija) – DRŽAVNO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

2013 – Stopil je pesnik mlad na Parnas (ugledališčena poezija) – REGIJSKO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

2014 – Res,  ti si ta (ugledališčena poezija)  DRŽAVNO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

2017 – Prosto po Gorencu (avtorski projekt po knjigi sLOLvenski klasiki) – DRŽAVNO  SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

2018 – Kako dobiti vlogo hrasta? (avtorsko besedilo Bojane Potočnik) – REGIJSKO  SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

2019 – Praprotni cvet (ugledališčena poezija) – DRŽAVNO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN

Predstava Biti mlad je za…! se postavlja v kožo najstnika v današnjem času – tako se v predstavi dotaknemo tesnobe, zaljubljenosti, samopodobe, socialnih razlik, absurdnosti šolskega sistema, družabnih omrežij, žalosti ob izgubljenem otroštvu in strahu pred odraslostjo … Vse to junaki povedo v jeziku mladostnikov in pri tem niti ne ostajajo politično korektni. Za svojimi besedami in čustvi stojijo pokončno in z vsem srcem. Predstava ni toliko namenjena vrstnikom, ki se v vsem tem seveda še kako najdejo, ampak predvsem odraslim, ki smo na to obdobje pozabili.

Predstavo smo odigrali za učence naše šole, za starše na prireditvi Mavrični splet besed,  za šentjurske osnovne šole, nastopili smo na OŠ Livada v Velenju ter za celjske osnovne šole v Narodnem domu Celje. V Narodnem domu Celje si je našo predstava ogledala tudi dopisnica Dela Špela Kuralt in o našem gledališču napisala članek za Delo. https://www.delo.si/magazin/zanimivosti/biti-mlad-mozolji-smeh-solze-tesnoba/

Konec meseca maja pa bomo nastopili še za dijake Gimnazije Celje center.

Fotografija: vir časopis Delo

Bojana Potočnik, mentorica Teatra (nade)budnih

 

 

 

Dostopnost