Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Nemška ekskurzija v Gradec

V ponedeljek, 14. oktobra 2024, smo se z učenci 6. in 7. razreda pri izbirnem predmetu nemščina odpravili na celodnevno ekskurzijo v Avstrijo.

Obiskali smo čokoladnico Zotter, ki ponuja zabaven, sladek in poučen obisk proizvodnje čokolade. Spoznali smo grenak okus surovih kakavovih zrn, namočili prste v tekočo čokolado iz čokoladnih fontan, si odlomili kakšen košček čokolade in si postregli s čokoladnimi napitki.

S sladkimi usti in polnimi želodci smo iz vasice Riegersburg nadaljevali vožnjo po zvezni deželi Štajerska (nemško: Steiermark) do drugega največjega avstrijskega mesta – Gradec (nemško: Graz), ki je med Slovenci od nekdaj zelo priljubljen – tako kot turistična destinacija kot priložnost za delo v tujini in predvsem kot središče nakupov številnih slovenskih družin.

Sprehodili smo se po mestnem jedru in se z zobato železnico povzpeli na trdnjavo, na grajski grič Schloßberg,  kjer se nahaja, 28 metrov visok, urin stolp (nemško: Uhrturm), ki velja za simbol Gradca. Njegova posebnost je prav ura, ki zaradi zamenjane dolžine kazalcev velikokrat zmede naključne obiskovalce. Za popestritev dneva smo se spustili še po najdaljši podzemni drči (170 m, s hitrostjo do 25 km/h). Po adrenalinski izkušnji smo tudi nekaj časa samostojno raziskovali in odkrivali to raznoliko mesto, ki ga je vredno obiskati.

Za nami je krasna ekskurzija, na kateri smo ogromno videli, se še več naučili in se prijetno družili.

 

 

Dostopnost